Over

Achtergrondinformatie

Over ons

Amsterdam Jewel Cruises is opgericht in 2009. Het is onze missie om al onze gasten een geweldige tijd en hopelijk mooie herinneringen te bieden.

Of u nu met z'n tweetjes meevaart met ons varende restaurant of de hele boot heeft gehuurd voor uw privé of zakelijk besloten evenement, we zullen u altijd gastvrij en vriendelijk behandelen en u de persoonlijke aandacht geven die u verdient.

We zijn pas blij als u het bent!

Over de boot

Historie

De bijna zestien meter lange salonboot, de Henry Schmitz, werd begin 1900 gebouwd op de welbekende werf van Jean Schmitz in het Duitse Königswinter. De Henry Schmitz voer als veerboot op de Rijn ter hoogte van Flittard en werd ook wel "Derer von Flittard" genoemd.
De boot is in 2000 geheel gerestaureerd en voorzien van alle comfort.

Klassiek

Het vele teak en mahonie in combinatie met de prachtig koperen bar en comfortabele rood gestoffeerde stoelen geven de boot een sfeervolle en klassieke uitstraling. Door de unieke indeling met de bar in het midden van de boot is de sfeer heel gezellig en intiem.
Verder is de boot voorzien van verwarming, zodat het ook in de winter heerlijk comfortabel is aan boord. Ook is er een muziekinstallatie en een toilet. Bij mooi weer kunnen de zij- en achtergedeeltes helemaal open, wat de vaartocht helemaal fantastisch maakt!

Scheepsbar

De boot is voorzien van een volledig ingerichte bar, met Heineken bier van de tap, diverse soorten koffie (cappucino, latte macchiato, espresso, ristretto en natuurlijk "gewone" koffie) aan boord vers gezet. Daarnaast serveren wij verschillende wijnen en diverse likeuren en sterke dranken.

amsterdam jewel cruises the bar of the boat

Details

  • Originele antieke salonboot
  • Klein en intiem, max 8 tafels
  • Kan worden geopend in de zomer
  • Gesloten en verwarmd in de winter
  • Toilet aan boord
  • Volledige bar aan boord

Voor wie

Varend restaurant / Diner Cruises

Voor iedereen die zin heeft in een mooie avond met partner/collega('s)/vriend(en) met een heerlijk diner en wijn onderwijl genietend van steeds wisselende uitzichten op het prachtige Amsterdam in de avond!

Omdat het varend restaurant een (romantische) avondcruise is hebben we besloten dat het alleen voor volwassenen is.

Hoewel ook wij natuurlijk van kinderen houden is het toch onvermijdelijk dat de sfeer en ambinace wordt beïnvloed als er (kleine) kinderen aanwezig zijn en soms wil je gewoon een keer iets doen zonder je, of iemand anders', kinderen. Daarom is de enige restrictie die wij hanteren een minimumleeftijd van 16 jaar.

Verder is iedereen welkom!

Hoe charmant de salonboot ook mag zijn, een nadeel is dat er geen makkelijke toegang is voor minder mobiele mensen. U moet in staat zijn een paar treetjes naar beneden de boot in te nemen. (Uiteraard zullen we u indien nodig bij het aan en van boord gaan helpen waar we kunnen.)

romantic dinner cruise evening amsterdam

Privé cruises / Boothuur

Een privé cruise is de perfecte gelegenheid voor zakelijke of privé-evenementen. Maak indruk op uw collega's of klanten met een diner tijdens het varen door Amsterdam. Of vier uw verjaardag met familie en vrienden in stijl.

Bij het huren van de boot voor een prive cruise zijn er natuurlijk geen leeftijdsgrenzen, dus kinderen zijn van harte welkom!

We hebben veel ervaring in het organiseren van privé/zakelijke cruises, dus uw evenement is bij ons in goede handen en u wij regelen alles voor u zodat u hier niet te veel tijd en energie aan hoeft te besteden.

We hebben gevaren met de CEO's van multinationals als ook met echtparen die hun trouwdag met familie en vrienden vieren.

Voor ons maakt het geen verschil of u nu met de president aan boord komt of met uw oma, wij zullen altijd ons best doen voor u en behandelen iedereen met dezelfde professionaliteit en vriendelijkheid.

Privé cruise info verzoek

Waarom Amsterdam Jewel Cruises

Uniek

Ons varend restaurant is uniek in Amsterdam. Alleen bij Amsterdam Jewel Cruises kunt u dineren en varen met een antieke salonboot zonder dat u de gehele boot hoeft te huren, u kunt gewoon een tafeltje reserveren!
Perfect voor stellen en kleine groepen.

Betaalbaar

Amsterdam Jewel Cruises is betaalbaar. Door de boot te delen met andere koppels/groepjes is de cruise veel goedkoper dan een privé diner cruise, terwijl u toch kunt genieten van de sfeervolle ambiance van een klassieke salonboot en een kwalitatief goed diner. En met maximaal 8 tafeltjes is het nog steeds intieme cruise.

(Prijs uitleg: Ongeveer de helft van de ticketprijs is voor de avondcruise van bijna 3 uren met gegarandeerde privé tafel en de andere helft is voor het diner)

romantic dinner cruise evening amsterdam

Gedeelde vreugd is dubbele vreugd

Behalve dat het goedkoper is met anderen samen te varen, het is ook gewoon gezelliger.

Hoe leuk zou u het vinden om als enige in een verder leeg restaurant te dineren?

romantic dinner cruise evening amsterdam

Ambiance

Varen door de grachten van Amsterdam met uw partner en/of vrienden door de amsterdamse grachten is op zichzelf al een leuke ervaring. Voeg hier de sfeer van een charmante antieke salonboot aan toe en u heeft een prachtige avond. Om het helemaal af te maken zetten wij een achtergrondmuziekje op en serveren wij u een heerlijk diner.

Beter wordt het niet!

Boek nu

romantic dinner cruise evening amsterdam