"Misschien wel de meest romantische cruise in Amsterdam"

Fodor's Travel

Diner Cruises

Reserveer uw privé tafel en geniet van een 3-gangen a la carte diner terwijl u vaart door Amsterdam's beroemde grachtengordel op een klassieke salonboot.

Snelle informatie

Wat is het?

Het is een varend restaurant. U gaat door de amsterdamse grachten varen op een antieke salonboot terwijl u een heerlijk diner krijgt geserveerd.

dinner cruise amsterdam private table

Wanneer is het?

's Avonds, de aanvangstijd hangt af van het seizoen. Voor het schema en de beschikbaarheid kunt u onze kalender raadplegen.

Waar is het?

De cruises beginnen en eindigen in het centrum van Amsterdam, dichtbij de dam. Kijk verderop deze pagina voor de exacte lokatie.

amsterdam dinner cruise main course

Voor wie is het?

Als u op zoek bent naar een mooie avond met uw partner/collega('s) met een heerlijk diner en wijn terwijl u geniet van het prachtige Amsterdam in de avond, dan is dit voor u.

Waarom doen?

Varen door de grachten van Amsterdam met uw partner en/of vrienden door de amsterdamse grachten is op zichzelf al een leuke ervaring. Voeg hier de sfeer van een charmante antieke boot aan toe en u heeft een prachtige avond. Om het helemaal af te maken zetten wij een achtergrondmuziekje op en serveren wij u een heerlijk diner.

Beter wordt het niet!

romantic dinner cruise evening amsterdam

Klaar om te reserveren?
Boek nu

Lees verder


"Dit was zelfs voor de Amsterdammers in ons gezelschap een fantastische en bijzondere avond!"

- J. Bakker, NL.


De cruise

De avondcruises vinden plaats in de beroemde grachtengordel (o.a. Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht) en u vaart langs beroemde plaatsen zoals het Anne Frank huis, de 7 bruggetjes, de magere brug over de Amstel en nog veel meer.


Vaarroute

De vaarroute is niet altijd hetzelfde. De route is flexibel om rekening te kunnen houden met verkeersdrukte, evenementen en activiteiten op het water (o.a. Koningsdag, Gay Pride, Prinsengrachtconcert, Amsterdam Light Festival).

De exacte route wordt bepaald door de schipper tijdens de cruise.

Voorbeeld vaarroute

De boot

U gaat varen met een originele antieke salonboot uit begin 1900, gebouwd in Duitsland. De boot heeft vroeger dienst gedaan als veerboot over de Rijn.

De boot is geheel gerestaureerd en voorzien van modern comfort. Het teak en mahonie, gecombineerd met de prachtige koperen bar en de comfortabele rood gestoffeerde stoelen geven de boot een sfeervolle en klassieke uitstraling. Door de unieke indeling met de bar in het midden van de boot is de sfeer heel gezellig en intiem.

Details:

 • Originele antieke salonboot
 • Klein en intiem, max 8 tafels
 • Kan worden geopend in de zomer
 • Gesloten en verwarmd in de winter
 • Toilet aan boord
 • Volledige bar aan boord

Neem een kijkje binnen in de boot!


Eten & drinken

romantic dinner cruise main course
dinner cruise food dessert

(*1) Dit is een voorbeeld menu. Het menu aan boord verandert regelmatig en wordt aangepast aan het seizoen. Wij houden graag rekening met uw dieetwensen. Aangezien het eten vers wordt bereid hoeft u de meeste dieetwensen, (zoals glutenvrij) vooraf niet aan ons door te geven. 'Extreme' dieetwensen horen wij wel graag even vooraf van u (via een email).

Dranken Menu


Tickets & Prijzen

Dinner Cruise Classic

€ 119

 • 2 ¾ uur avondcruise
 • Privé tafel aan het raam
 • Welkomstdrankje van het huis
 • 3 gangen a la carte diner

Dinner Cruise Deluxe

€ 125

 • 2 ¾ uur avondcruise
 • Privé tafel aan het raam
 • Welkomstdrankje van het huis
 • Enkele borrelhapjes voor het diner
 • 3 gangen a la carte diner
 • Koffie of thee & zoetigheden

Dinner Cruise Celebration

€ 131

 • 2 ¾ uur avondcruise
 • Privé tafel aan het raam
 • Welkomstdrankje van het huis
 • Enkele borrelhapjes voor het diner
 • 3 gangen a la carte diner
 • Koffie of thee & taart

Dranken zijn niet inbegrepen (behalve het welkomstdankje). Dranken kunnen aan het einde van de avond worden afgerekend. Dit kan contant, met pin of credit card (Visa/Amex/Mastercard).


Reserveringen

Diner Cruises Kalender

payment options ideal mastercard amec visa

Weet voor u boekt

 • De cruise is alleen voor volwassenen.
 • De boot is niet rolstoeltoegankelijk.
 • Dit is een niet-roken gelegenheid.
 • De maximum groepsgrootte is 6 personen. Voor grotere groepen kunt u contact met ons opnemen.

= beschikbaar
= beperkte beschikbaarheid
= uitverkocht


Wachtlijst aanvraag

Is uw datum uitverkocht of is er geen cruise op de door u gewenste datum? Klik op onderstaande knop om uzelf op de wachtlijst te plaatsen!

Wachtlijst


Details

Ontmoetingspunt / Op- & afstaplokatie


Dranken

De tickets zijn exclusief dranken.
Dranken kunnen aan het einde van de avond worden afgerekend met pin of credit card (VISA/AMEX/Mastercard).


Minimale leeftijd

16 jaar
(De cruise is bedoeld voor volwassenen)


Privé tafel

U krijgt een privé tafel gebaseerd op het aantal tickets dat u koopt. (dus als u bijvoorbeeld 2 tickets koopt zorgen wij voor een privé tafel voor 2 personen).


Dress code / Kledingvoorschrift

Smart Casual.
Toelichting: we zijn niet heel streng, maar bij voorkeur geen: korte broek, slippers, gerafelde spijkerbroeken, mouwloze shirts voor mannen en sportkleding.


Niet roken

Houdt u er aub rekening mee dat roken aan boord niet is toegestaan is en dat er tijdens de cruise dus geen mogelijkheid is om te roken.


Groepen

De maximum groepsgrootte is 6 personen. Voor grotere groepen kunt u contact met ons opnemen.


Sfeer/Setting

Authentiek/klassiek
Romantisch
Gen gids
Achtergrondmuziek


Lokatie

De cruises vertrekken van Singel 250, dichtbij de Dam. De lokatie is erg centraal en eenvoudig bereikbaar. Het vertrekpunt is op 15 minuten loopafstand van het centraal station, en op slechts enkele minuten lopen vanaf de Dam, waar bijna alle tramlijnen stoppen.

U kunt als u met de auto komt nabij de boot op straat parkeren (in de avond is het redelijk eenvoudig een plaats te vinden in de buurt, kosten € 7,50 per uur) of in een dichtbijgelegen parkeergarage (parkeergarage de Kolk en de Bijenkorf zijn het dichtstbij gelegen).


Annuleringsvoorwaarden

 • In geval van een annulering tot 7 dagen voor de cruise krijgt u het volledige bedrag retour minus € 5 per ticket administratiekosten.
 • Als u minder dan 7 dagen voor de cruise annuleert is er geen restitutie meer mogelijk.(*1)

(*1) Brengt u ons alstublieft altijd op de hoogte van uw annulering, ook als het minder dan 7 dagen voor de cruise is, of zelfs op de cruise datum zelf. Het kan zijn dat we iets voor u kunnen doen, zelfs als het binnen de 7 dagen periode is. We kunnen hier echter uiteraard geen garanties voor geven.


Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de antwoorden op de meestgestelde vragen aan Amsterdam Jewel Cruises.

Over de cruise

Nee, er is geen gids. Wij hebben uitdrukkelijk gekozen voor een ontspannen en intieme sfeer, met achtergrond muziek. Het idee is dat u kunt genieten van het steeds wisselende uitzicht, het eten en uw gezelschap, zonder de hele tijd te worden onderbroken door een gids.

(Als u een rondvaart met gids wenst, voor ongeveer € 12 boekt u een rondvaart van een uur door de grachten met opgenomen commentaar (band) zoals die worden aangeboden door alle grote toeristische rondvaart bedrijven.)
Er zijn geen toegewezen zitplaatsen, bij aankomst aan boord kunt u kiezen uit de nog beschikbare plaatsen. Alle tafels zijn naast een raam en met een goed zicht naar buiten, dus er zijn geen zitplaatsen in het midden van de boot.
Ja, u krijgt een privé tafel gebaseerd op het aantal tickets dat u koopt. (Dus als u bijvoorbeeld 3 tickets koopt zorgen wij voor een privé tafel voor 3 personen). Het minimale aantal tickets dat u kunt kopen is 2 en het maximum is 6. Voor grotere groepen kunt u via email contact met ons opnemen.
Dit is helaas niet mogelijk. Doordat de tafelindeling van de boot wordt aangepast aan de verschillende groepsgroottes van de reserveringen is de tafelindeling op de boot niet steeds hetzelfde, en daardoor kunnen wij dus geen specifieke tafel garanderen.
Ja, de dress code is smart casual.
Toelichting: we zijn niet heel streng, maar bij voorkeur geen: korte broek, slippers, gerafelde spijkerbroeken, mouwloze shirts voor mannen en sportkleding.
De boot is geheel niet roken. Dit betekent dat roken tijdens de cruise niet mogelijk is. We maken enkele korte stops bij een restaurant tijdens de cruise, maar vanwege de veiligheid kunt u daar niet van boord, dus ook dan is het helaas niet mogelijk om te roken.

Tickets

Uw naam staat op de gastenlijst. In geval van verwarring kan het zijn dat we u om uw ticket vragen. Als u het digitaal (op uw telefoon) kunt tonen is het ook voldoende en hoeft u de tickets dus niet uit te printen.
Zodra u de betaling heeft afgerond worden de tickets automatisch naar uw email adres gestuurd. Als u de tickets niet heeft ontvangen, kan het zijn dat de email in de Spam/Junk email terecht is gekomen. Ook is het mogelijk dat u een foutief email adres heeft ingevuld. U kunt ons een email sturen en dan sturen wij u de tickets alsnog opnieuw.
Ja, U kunt online kaarten kopen met iDeal en eventueel ook via ons kantoor (op afspraak).
 • In geval van een annulering tot 7 dagen voor de cruise krijgt u het volledige bedrag retour minus € 5 per ticket administratiekosten.
 • Als u minder dan 7 dagen voor de cruise annuleert is er geen restitutie meer mogelijk.(*1)

(*1) Brengt u ons alstublieft altijd op de hoogte van uw annulering, ook als het minder dan 7 dagen voor de cruise is, of zelfs op de cruise datum zelf. Het kan zijn dat we iets voor u kunnen doen, zelfs als het binnen de 7 dagen periode is. We kunnen hier echter uiteraard geen garanties voor geven.

Het diner

Al het eten is vers bereid, we gebruiken geen voorgekookt voedsel. Op het moment dat u uw keuzes heeft gemaakt uit het menu, zal de chef-kok beginnen met het bereiden van het diner. Het eten wordt bereid in een goed restaurant aan de gracht (restaurant van de Kaart). Elke gang van het diner zal worden opgehaald bij het restaurant. De diner gangen worden rechtstreeks vanuit de keuken aan u op de boot geserveerd, dus alles is zo vers als maar kan.
Ja, op het menu staat bij elke dinergang een vegetarische optie.
Wij houden graag rekening met uw dieetwensen. Omdat alles vers bereid wordt, kunt u uw dieetwensen, zoals bijvoorbeeld glutenvrij op de avond zelf gewoon doorgeven.
Heeft u hele bijzondere dieet restricties dan kunt u ons deze voor alle zekerheid enkele dagen vooraf even per email doorgeven.

Praktisch

Amsterdam Jewel Cruises vertrekt vanaf Singel 250. Dit is vlakbij de Dam, zie ook ons vertrekpunt. Het vertrekpunt is ook het eindpunt van de cruise.
De avondcruises zijn bedoeld voor volwassenen, dus we hebben een minimale leeftijd van 16 jaar.
(Dit geldt uiteraard alleen voor het varende restaurant en niet voor privé cruises waarbij u de hele boot huurt.)
Helaas staan wij geen honden katten of andere huisdieren toe.
Amsterdam Jewel Cruises cruise vaart in de meeste weersomstandigheden het hele jaar door. De boot is voorzien van verwarming en het weer heeft geen invloed op uw cruise.
In het geval van een onvoorziene gebeurtenis, waardoor de cruise niet kan plaatsvinden, kunt u kiezen voor een andere datum of, indien u wenst, een volledige terugbetaling ontvangen.
Helaas wordt de boot van Amsterdam Jewel cruises niet beschouwd als rolstoel toegankelijk.
U bent meer dan welkom om uw eigen camera mee te nemen voor persoonlijke foto's aan boord van de boot.
U kunt als u met de auto komt nabij de boot op straat parkeren (in de avond is het redelijk eenvoudig een plaats te vinden in de buurt, kosten € 5 per uur) of in een dichtbijgelegen parkeergarage (parkeergarage de Kolk en de Bijenkorf zijn het dichtstbij gelegen).

Het antwoord op uw vraag niet gevonden?

Stel ons uw vraag hieronder en we zullen u zo snel mogelijk antwoorden.


"Amsterdam Jewel Cruises heeft ons een zeer leuke en romantische avond bezorgd.
Ontvangst, betrokken mensen, organisatie en eten / drinken, allemaal van een hoog nivo. Ongedwongen chique. Geen poeha maar van grote klasse."

- Robert Spaans, NL